Program Lokal Best Sokong PKS Tempatan

Lokal Best @ Pasar Siti Khadijah bantu promosi produk dan PKS tempatan.

 

 

Dalam usaha membantu menjana ekonomi usahawan tempatan, program Lokal Best @ Pasar Siti Khadijah telah diadakan di Kota Bharu, Kelantan pada 17 Februari 2018.

 

Lokal Best di Pasar Siti KhadijahLokal Best semai semangat sayangi produk keluaran PKS tempatan.

 

 

Program berkenaan berlangsung dengan penuh meriah di Pasar Siti Khadijah, lokasi tumpuan ramai yang tersohor bukan sahaja di kalangan masyarakat setempat tetapi juga pelancong dari dalam dan luar negara. Ia dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan, Belia dan Sukan, YB Dato’ Haji Abdul Fattah Haji Mahmood.

 

Bertemakan ‘Produk Tempatan Terbaik’, kempen ini bertujuan untuk menerapkan semangat cintakan barangan buatan Malaysia serta meningkatkan sokongan pengguna terhadap perusahaan kecil dan sederhana (PKS) tempatan.

 

 

Lokal Best di Pasar Siti Khadijah

 

Lokal Best di Pasar Siti Khadijah

Bermacam-macam aktiviti diadakan untuk menarik perhatian pengunjung.

 

 

Sepanjang program, suasana di Pasar Siti Khadijah diserikan dengan rangkaian acara penuh warna-warni yang menggamit perhatian ramai. Bermula seawal jam 8.30 pagi hingga 11 malam, pelbagai aktiviti menarik ditawarkan kepada pengunjung. Antaranya ialah pertandingan dikir barat, pertandingan futsal, peraduan selfie, promosi unifi dan cabutan bertuah.

 

 

Lokal Best di Pasar Siti KhadijahPemain-pemain The Red Warriors turun ke tapak futsal untuk meriahkan program Lokal Best.

 


Peminat bola sepak pula dihiburkan dengan kehadiran beberapa pemain The Red Warriors yang sama-sama turun padang untuk memeriahkan suasana. Para pemain ini juga turut serta membantu warga peniaga di Pasar Siti Khadijah menjual barangan keluaran PKS pada harga yang lebih murah daripada biasa.

 

 

Lokal Best di Pasar Siti KhadijahPemain-pemain The Red Warriors bantu promosi kain batik di program Lokal Best.

 

 

Menyedari hakikat bahawa pengusaha PKS perlu bergerak seiring dengan perkembangan semasa dan memperkasakan diri dengan pengetahuan perniagaan yang mantap, sesi ‘Pocket Talk’ turut diadakan bagi memaparkan perkongsian ilmu perniagaan oleh usahawan-usahawan berjaya. Topik-topik yang dikupas sejajar dengan aspirasi PKS yang ingin meneroka peluang perniagaan di era siber serta menguasai selok-belok urus niaga menggunakan teknologi terkini, termasuklah strategi pemasaran digital. 

 

 

Lokal Best di Pasar Siti KhadijahStrategi pemasaran era digital dikongsi dengan usahawan PKS di program Lokal Best.

 

Di samping knowledge sharing oleh unifi dan Yellow Pages Malaysia, antara panel jemputan yang telah mencurahkan pengalaman mereka ialah Puan Padzilah Enda Sulaiman, pengasas Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd dan Encik Muhd Zafrullah Ghazy, Pengurus Cawangan Bank Islam Malaysia.

 

 

Lokal Best di Pasar Siti KhadijahDatuk Seri Vida turut sama menyokong PKS untuk menjual barangan buatan tempatan dengan tawaran istimewa.

 

 

Selain itu, orang ramai yang berkunjung ke Pasar Siti Khadijah untuk membeli-belah pada hari tersebut cukup bertuah kerana program Lokal Best telah menampilkan sesi lelong yang diterajui hos yang dijemput khas. Pada sesi berkenaan, mereka berpeluang beramah mesra dengan selebriti kelahiran Kelantan yang tidak asing lagi iaitu Fizo Omar dan Datuk Seri Vida, pengasas Vida Beauty Sdn Bhd

 

Pada sebelah malamnya pula telah diadakan majlis ilmu yang padat dengan pengisian rohani. Para hadirin berpeluang mengikuti ceramah agama yang disampaikan oleh penceramah terkemuka tanah air, Dato’ Ustaz Kazim Elias.

 

 

Lokal Best di Pasar Siti KhadijahMajlis ilmu bersama Dato' Ustaz Kazim Elias dan Tuan Haji Daros Stam dari TM Kelantan selaku moderator.

 

 

Selain dikendalikan pasukan petugas khas yang bertungkus-lumus menghebahkan program di Pasar Siti Khadijah dan kawasan sekitarnya, istimewanya kempen Lokal Best juga giat dipromosikan di persada digital melalui laman web khas, www.yellowpages.my/lokalbest. Ia sarat dengan berbagai-bagai informasi seperti senarai aktiviti, atur cara majlis, maklumat lokasi, pendaftaran online untuk meraih hadiah misteri, tawaran harga istimewa oleh peniaga Pasar Siti Khadijah dan banyak lagi.

 

 

Lokal Best di Pasar Siti KhadijahPromosi eksklusif Telekung Siti Khadijah merupakan salah satu tawaran hebat kempen ini.

 

 

Uniknya, Lokal Best turut diuar-uarkan secara meluas di media sosial terutamanya melalui Facebook Yellow Pages Malaysia dan akaun Instagram @shoplokal. Iklan dalam bentuk video dan Facebook Ads telah dihasilkan untuk mempromosi kempen Lokal Best. Sebaran maklumat secara langsung serta hebahan yang menyeluruh ternyata berkesan kerana sambutan yang diterima daripada para netizen amatlah menggalakkan.

 

Sekalung tahniah dan penghargaan kepada semua pihak yang telah bergabung tenaga menjayakan program Lokal Best. Ribuan terima kasih juga kepada semua penaja dan para pengunjung daripada pelbagai lapisan masyarakat yang telah memeriahkan kempen ini. Semoga Lokal Best dapat menyemarakkan lagi sokongan terhadap PKS tempatan dan menjadi pemangkin kepada lebih banyak lagi inisiatif seumpama ini di masa hadapan.

 

 

Perlukan penyelesaian pemasaran digital menyeluruh untuk perniagaan anda? Layari www.yellowpages.my/solutions sekarang.

 

Muat turun aplikasi Yellow Pages Malaysia di Google Play Store atau App Store serta ikuti kami di Facebook dan Instagram untuk mendapatkan maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang rangkaian produk dan perkhidmatan kami.

 


Do you have something in mind?